Lakossági tájékoztató a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos sárga zsákok begyűjtésének megváltozott időpontjáról

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos sárga zsákok elszállításának időpontjai 2017.01.01-2017.06.30 között a következők:

• január 18., szerda
  • február 22., szerda
  • március 29., szerda
  • április 29., szombat
  • május 27., szombat
  • június 24., szombat

A szelektív hulladékgyűjtésnél az alábbiakra kell figyelni. A sárga zsákokba összehajtogatott papír csomagolási hulladékot, légmentesen összepréselt műanyag- és fém csomagolási hulladékot szabad elhelyezni, 1 zsákban vegyesen mindhárom féle hulladékot. Üveg- és rongyhulladékot a sárga zsákba nem szabad elhelyezni, ezeket továbbra is a meglévő hulladékgyűjtő szigetekre kell elvinni.
A sárga zsákokat havonta egy alkalommal, a begyűjtésre kijelölt napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a közterületen mindenkinek arra a helyre, ahol a saját kommunális szilárd hulladékgyűjtő edényét ürítési napokon elhelyezi.

Abban az esetben, ha a sárga zsákban nem megfelelő hulladék kerül elhelyezésre, akkor ez a zsák nem kerül elszállításra és erről a lakost egy zsákra ragasztott tájékoztatóval értesítjük.

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.