Lakossági tájékoztató szelektív hulladék begyűjtésről

Békéscsabán is megkezdődik a kertvárosi övezetben a házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés, amely papír, műanyag, és fém vegyes frakciókat foglal magába. Az érintett ingatlanok részére sárga zsákok kerültek kiosztásra és havi egy (1 zsák/hó) alkalommal a közszolgáltató által meghatározott időpontokban történik meg a begyűjtés. Összehajtogatott papír, „légmentesen” összepréselt műanyag, és fém csomagolási hulladékot szabad belerakni vegyesen egy zsákba. Az üveg és a rongy hulladékokat továbbra is a meglévő hulladékgyűjtő szigeteken lehet elhelyezni.

A Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. februárban gyűjtőjáratot indít a sárga zsákok begyűjtésére és arra kéri a lakosságot, hogy azokat készítsék elő legkésőbb a szállítás napján 7 óráig.

Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy ezen a napon kizárólag a szelektív hulladék begyűjtésére szolgáló zsákok kerülnek elszállításra, ezért ettől eltérő hulladék közterületre történő kihelyezése hatósági intézkedést eredményezhet.

Segítő együttműködésüket előre is köszönjük.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.